SRPSKA LIGA BEOGRAD 2019/2020

# Team ODG POB NRŠ IZG BOD
1 Sremčica 0 0 0 0 0
1 Stepojevac-Vaga 0 0 0 0 0
1 TEK 0 0 0 0 0
1 Teleoptik 0 0 0 0 0
1 ZVEZDARA 0 0 0 0 0

predhodno kolo

NO ITEMS
Error

Istorija

1951.godina

Istorija Omladinskog fudbalskog kluba Zvezdara pocinje 10.marta 1951. godine kada je odrzana Osnivacka skupstina. Za prvog predsednika je izabran Zika Dimitrijevic. Izmedju imena Severac i Bulbulderac izabrano je ovo drugo. Cela prva godina prosla je u odigravanju niza prijateljskih utakmica . Prvu prvenstvenu utakmicu Bulbulderac igra u Ovci protiv Bla za i ovaj istorijiski mec dobijaju sa 7:1. Tu prvenstvenu sezonu , u Drugom razredu, Bulbulderac je zavrsio na trecem mestu. Prva titula stize veoma brzo, jer Bulbulderac osvaja prvo mesto i plasira se u Prvi razred. U sezoni 1953/54.klub osvaja sesto mesto, naredne,trece i 1955/56.godine drugo mesto u svojoj grupi, sto mu donosi plasman u najvisi rang Beogradskog fudbalskog podsaveza Podsaveznu ligu u kojoj je sve sama beogradska fudbalska elita: edinstvo (danasnji Zemun),Cukaricki, Hajduk , Obilic , Sindjelic… Radost Bulbulderaca je kratko trajala, samo jednu sezonu ,u kojoj je Bulbulderac osvojio poslednje cetrnaesto mesto i vratio se nazad u Prvi razred.

1960.godina

Uprava kluba menja ime u BSK. Sa novim imenom Bulbulderci osvajaju peto, potom cetvrto,a u sezoni 1959/60.prvo mesto u Prvom razredu.To im omogucava povratak u Podsaveznu ligu , iznad koje je u medjuvremenu formirana Zonska liga.Prvu sezonu 1960/61. u Podsaveznoj ligi BSK je odigrao prilicno uspesno, osvojivsi cetvrto mesto. Sledece sezone 1961 / 62 . BSK osvaja jedanaesto pretposlednje mesto u ligi i ispada u Prvi razred , u kojem prve sezone osvaja drugo mesto i usled reorganizacije plasira se u Drugu beogradsku ligu. 1963. godine BSK osvaja svoj prvi veliki trofej pobedivsi u Kupu Jugoslavije na teritoriji Beograda . U finalu je savladano zemunsko Jedinstvo sa 3:0. U to vreme je formirana Prva srpska liga, te se usled reorganizacije sa trecim mestom BSK plasirao u Prvu beogradsku ligu,najelitnije gradsko takmicenje . Te godine stize i drugi veliki trofej , opet , u Kupu Jugoslavije na teritoriji Beograda. Ovog puta u finalu savladan je sa 2:0 Akademac veoma jak klub Vojne akademije . U sezoni 1969/70. ispada u Drugu beogradsku ligu . U Drugoj beogradskoj ligi BSK , opet , igra samo jednu sezonu, osvojivsi prvo mesto i odmah se vraca u Prvu beogradsku ligu.

1974.godina

Bulbulderski klub prve polovine sedamsetih godina preuzima primat najboljeg kluba na Zvezdari, a 1974. godine klub menja ime u OFK Zvezdara . Klub sa novim imenom osvaja sezone 1974/75. trece mesto, sto mu omogucava ulazak u novoosnovanu beogradsku Zonsku ligu, takmicenje republickog ranga u kome je OFK Zvezdara bila reprezent zvezdarskog fudbala. Sa manje ili vise uspeha Bulka igra narednih sedam godina, do 1982/83. godine kada beogradska Zonska liga postaje Druga srpska liga. U Drugoj srpskoj ligi OFK Zvezdara igra veoma promenjivo.Do Prve srpske lige OFKZvezdara stize u sezoni 1992/1993. kada na kraju prvenstva u Republickoj zonskoj ligi, grupa Beograd,osvaja trece mesto iza Hajduka i Vozdovca. Medjutim, usled pomeranja u gornjim ligama ukazala se sansa da se do viseg ranga stigne kroz dvostruki baraz. Iako je utakmica u gostima protiv Cementaiz Beocina izgubljena sa 3:0, na Bulbulderu pred nekoliko hiljada navijaca Bulka u revansu dostigla je rezultat iz prvog meca i dalje prosla na penale.U drugom kolu baraza cekao je IMT, a pobeda od 1:0 OFK Zvezdare nije obecavala dobro u Novom Beogradu.Tog 18. jula 1993. godine na igralistu IMT okupilo se vise od 5000 gledalaca,od cega vise od pola Zvezdaraca,tako da je Bulka igrala kao kod kuce ,pobedivsi u ovoj istorijskoj utakmici sa 2:0.Narednu sezonu Bulka osvaja drugo mesto i opet sledi baraz,ovaj put sa Javorom iz Ivanjice.

Iako u prvoj utakmici OFK Zvezdara pobedjuje sa 1:0,u gostima gubi sa 3:0.Sezonu 1994/95. OFK Zvezdara vodi veci deo prvenstva, da bi na kraju ispustila prva dva mesta koja vode u Prvu ligu. Na lose igre u finisu uticala je sigurno i iznenadna smrt Mise Niksica popularnog gazde kluba, glavnog finansijera i velikog zaljubljenika u Bulku. U sezoni 1995/96.klub igra u Srpskoj ligi-Beograd i osvaja drugo mesto i plasira se u Drugu B saveznu ligu.Bulka jesenji deo sezone 1996/97.igra u Drugoj B, a usled plasmana, prolecni deo nastavlja u Drugoj A ligi, u kojoj na kraju prvenstva osvaja sesto mesto.To joj je omogucilo da sezonu 1997/ 98. igra u jedinstvenoj Drugoj saveznoj ligi, u kojoj joj izmice zamalo titula jer na kraju osvaja drugo mesto, iza Milicionara. U ratom prekinutoj sezoni 1998/99. OFK Zvedara osvaja trece mesto iza Hajduka sa Liona i Cukarickog koji se plasiraju u Prvu saveznu ligu. Na kraju, treba istaci da, otkad je brigu o klubu preuzeo Branislav Trojanovic, OFK Zvezdara je postala veliki i dobro organizovan klub, koji poslednjih godina ima pretenzije za plasman u najvisi rang naseg fudbala Prvu saveznu ligu.

U sezoni 2001/2002 OFK ZVEZDARA je postigla svoj najveci uspeh, plasman u 1. Saveznu ligu. Sve je to kratko trajalo, jer je pred sam pocetak prvenstva ubijen Branislav Trojanovic Trojke. U jesenjem delu sezone Bulka zauzima mesto u gorrnjem delu tabele, uz odlicne igre I rezultate. U zimskoj pauzi desavaju se cudne stvari, I zbog nedostatka finansija klub, uz pomoc FSJ nastavlja takmicenje, zauzima 16.mesto I ispada iz lige. Leto 2002. Godine donelo je jos vece problem I klub sa Bulbuldera prestaje da postoji.

2002. godina

Nepunih mesec dana kasnije, organizuju se stari i mladi navijaci, ljubitelji Bulke i osnivaju F.K.BULBULDERAC koji nastavlja tradiciju OFK Zvezdare. Takmicenje pocinju u sezoni 2003/2004 od Medjupstinske lige. U sezoni 2004/2005 plasiraju se u 2. Beogradsku ligu, a u sezoni 2006/2007 u 1. Beogradsku ligu. U sezoni 2009/2010 igraci F.K.BULBULDERAC izborili su ulazak u Beogradsku zonsku ligu.

2013. godina

12. jula 2013. godine promenjen je naziv Kluba u F.K.ZVEZDARA.

2018. godina

Igraci FK ZVEZDARA izborili su plasman u Srpsku ligu - grupa Beograd.

 

...

LINKOVI

 

 

Free business joomla templates